Actualidad Noticias Els regatistes de la FVCV a la part alta del podi del Mundial Zhik 29er

Els regatistes de la FVCV a la part alta del podi del Mundial Zhik 29er

01 set. 2021
Mateo i Simón Codoñer es pengen l'or per partida doble: Absolut i SUB17. Quicorras Urios i Filippo Benetti s'emporten la plata del mundial
FVCV
FVCV
Valencia

Espanya brilla en el Mundial Zhik 29er 2021 que va tirar el tancament ahir en el RCN de València, després de sis jornades de competició, des de dijous passat 26, en el qual s'han donat cita 193 regatistes de 24 països. Espanya aconsegueix 2 medalles d'or, 1 de plata i 1 bronze, amb els regatistes de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana situant-se en els més alt del podi.
 
L'última jornada va estar plena d'emoció, donat l'ajustat de la general provisional amb diferències xicotetes entre els quals es jugaven el metall, cas de Quicorras Urios i Filippo Benetti (RCN València) que estaven fora del podi i ahir es van penjar la plata.

Simón i Mateo Codoñer (RCN València) han brillat amb llum pròpia en aquest mundial que acaba de guanyar, ho fan per partida doble atés que sumen a l'Absolut el títol en categoria SUB17. Els germans Codoñer, vigents campions d'Espanya han sabut defensar amb cap i serenitat el mínim avantatge amb la qual afrontaven aquesta última jornada. Els bastava assegurar, però sense arriscar en l'eixida i ni ficar-se en cap batalla i amb parcials de 4-5 els ha sobrat per a ser campions del món amb 53 punts.
 
El top ten del Mundial Zhilk 29er 2021 es tanca amb els germans Codoñer, seguits de Quicorras Urios i Filippo Benetti; Jens-Christian i Jens-Philip Dehn-Toftehoj (Dinamarca); Ian i Noah Nyenhuis (els EUA); Hugo Revil i Karl Devaux (França); Claudia Quaranta i Carlo Vittoli (Itàlia); Simon Karmelo i Lasse Lindell (Finlàndia), Anton Schmid i Peter Joslin (els EUA); Keo Devaux Enael Rio (França) i completant el podi amb el tàndem espanyol Álvaro Alonso i Guillermo Castellano (RCN Gran Canària).
 
Espanya, com a país, s'ha adjudicat el títol Nations Cup, que reconeix els resultats a nivell global de tots els representants nacionals que han participat en el mundial.
 
El lliurament de trofeus ha comptat amb la presència de Pilar Bernabé, regidora d'Esports del Ajuntament de València; Miguel Aragó, de la Subdelegació de Govern; Alfredo Cordón, Comandant Naval de València i Castelló; Joan Mollerus, presidenta de la classe internacional 29er i Alejandro Fliquete, president del RCN València, entre altres personalitats.


Declaracions: Mateo i Simón Codoñer
Hem fet molts amics, molta gent estrangera i a veure si en un futur tornem a coincidir. Com hem guanyat a casa, ens han fet una celebració bastant fanfarrona, ens han pujat als vaixells i més acollidor no ha pogut ser la veritat. Tenim molta sort de ser germans, i al final ens recolzem molt l'u en l'altre, en els bons i en els mals moments, i l'esport, la vela, el 29er, perquè la veritat que ens ajuda a alliberar-nos per dir-ho així dels estudis i de les hores que treballem fora del col·le. En ser germans ens portem molt millor, tot el que decidim, pensem els dos el mateix, i ens ajuda bastant perquè ja que som de la mateixa família, els nostres pares ens donen suport molt i crec que és el millor que hem fet.

El nostre pare pescava quan era xicotet i sempre li va agradar la mar i ens va dir un dia de navegar, quan teníem 7 anys i ens va agradar tant que ara som ací. No sabíem el que era un timó i ara som campions del món.