Actualidad Noticias "Primer formem esportistes, després regatistes. Tenim una gran part educadora a més de ser entrenadors" Enèrgic Carrasco, Responsable Esports de l´Escola de Vela del *RCN de Dénia

"Primer formem esportistes, després regatistes. Tenim una gran part educadora a més de ser entrenadors" Enèrgic Carrasco, Responsable Esports de l´Escola de Vela del *RCN de Dénia

02 des. 2021
"Continuem tenint llista d'espera per a entrar a l'escola. Hi ha molta gent que vol entrar a la nostra escola per a aprendre o acabar en l'equip de regates" E. Coscoll

1. Com a director esportiu, què destacaries de l'Escola de Vela del RCN de Dénia?

L'accessible que és a la ciutat de Dénia i la pedrera que generem per als nostres equips de regata.

 

2. Teniu una àmplia varietat d'activitats entre la vostra oferta, quines són les més demandades?

Tenim des d'iniciació fins a tecnificació. Totes dues amb llista d'espera.

 

3. Principalment, a qui van dirigits els vostres cursos de formació?

Les nostres formacions estan principalment destinades a xiquets d'entre 6 i 12 anys, encara que també tenim un curs de navegació de 2 hores dirigit als adults.

 

4. Aquests cursos tenen una duració compresa des de setembre fins a mitjan juny, poden els alumnes continuar amb el seu ensenyament nàutic durant l'estiu?

Sí, els que han aconseguit el nivell suficient els incloem en el preequip de regates perquè al final de l'estiu passen a l'equip.

 

5. Com afronteu ser els responsables de la formació dels més xicotets?

Amb molta il·lusió. Primer formem esportistes, després regatistes. Tenim una gran part educadora a més de ser entrenadors. Passen quasi les mateixes hores amb nosaltres que amb un professor de cada assignatura del col·le o amb els seus pares.

 

6. Durant la celebració del València Boat Show, la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana i l'Associació d'Educació Ambiental i del Consumidor us van entregar el Gallardete Blau. Què suposa per a vosaltres rebre aquest reconeixement?

Que la nostra escola està compromesa amb el medi ambient, ja que també som Port amb Bandera Blava. A més de navegar també es consciencia als alumnes amb la importància de la cura del medi ambient.

 

7. A trets generals, què us aporta formar part de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana?

Pertànyer a una de les federacions de vela més importants d'Espanya és d'agrair. La Federació ajuda i dona suport a totes les escoles i clubs. Fa de nexe d'unió entre totes, perquè ens uneix la passió per la vela, perquè SomVela.

 

8. I, concretament, què suposa ser una de les escoles homologades per la FVCV?

Suposa molt perquè certifica complim unes característiques i una supervisió per part de la Federació, la qual cosa aporta serietat i qualitat a l'escola.

 

9. El RCN de Dénia ha sigut seu de múltiples regates i campionats durant aquesta temporada, a més d'haver acollit recentment el 19é Congrés EVH i el 5é Congrés de l'Associació de Clubs Nàutics de la CV. Quin futur li espera a l'Escola de Vela davant aquest entorn privilegiat?

Continuem tenint llista d'espera per a entrar a l'escola. Hi ha molta gent que vol entrar a la nostra escola per a aprendre o acabar en l'equip de regates, per la qual cosa, si continuem fent-ho com fins ara, continuarem tenint l'escola plena i una gran continuïtat amb els equips de competició.

El nostre club està encantat a organitzar regates per als nostres socis, des dels més xicotets de Optimist, passant pels ILCA i Europe fins als creuers.