Actualidad Noticias El Orballo Un aconsegueix la seua segona victòria a Cullera

El Orballo Un aconsegueix la seua segona victòria a Cullera

Creuer

08 març 2023
El segon lloc va ser per al Barbablu i el tercer va ser el X Cuba
CN Cullera

El Orballo Un, de Guillermo Ponzinibbio i pertanyent al Club Nàutic de Gandia, va aconseguir la seua segona victòria en la lliga de regates de Cullera 2023.

Aquest veler va véncer en el XVI Trofeu Riu Xúquer disputat dissabte passat al migdia en la localitat de la Ribera Baixa.

La plata va ser per al Barbablu de Carlos Pavía (CN Gandia) i el bronze per al X Cuba de Toni Garcés (RCN València) .

El primer classificat local va ser el S4 Granblau de Vicente Sanjuán, que va aconseguir una quarta posició. I, per darrere, van quedar el Lleó, Tortooga, Lasalada, Tourane, Saona, Garbí i Freyja. El camp de regates es va situar entre la costa de Cullera i Tavernes de la Valldigna. I el vent va anar pujant dels 7 als 10 nusos aproximadament. "Vam tindre una bona eixida", compte Ponzinibbio.

Mentre que, a la volta des de avernes, el Barbablu i el X Cuba van encapçalar la flota i el Orballo Un va entrar tercer en temps real. Ponzinibbio explica que el vent que va bufar de popa a la volta els va beneficiar perquè els vaixells que anaven primers no els tragueren massa temps, de manera que una vegada aplicat el ràting (un sistema de temps compensats) van aconseguir fer-se amb la primera posició.

Quant a les classificacions per categories, en la Classe 2 va véncer el Orballo Un, seguit del S4 Granblau, el Tortooga i el Tourane. Per part seua, en la Classe 3 va guanyar el Barbablu i per darrere van quedar el X Cuba i el Lleó