Actualidad Noticias El Sorolla de Merediz diu adeu al somni de donar la volta al món en solitari

El Sorolla de Merediz diu adeu al somni de donar la volta al món en solitari

Vela Olímpica
13 nov. 2023
El Pogo40 va tornar a patir el mateix problema tècnic en el pilot automàtic
Sailing Comunicación

El ‘Sorolla’ de Juan Merediz diu adeu a la Global Sol Challenge quan a penes han passat 12 dies des que prenia l'eixida en Marina Coruña. Les fortes condicions de vent i mar en eixos primers dies i compassos de navegar en solitari al voltant del món han passat factura al Pogo40.

El navegant asturià, després d'anar líder en eixe dimarts 31 d'octubre, l'endemà passat de l'eixida, van començar a aflorar els problemes tècnics, molts però que un vegada plantat en Sagres i en la rodalia de Portimão l'asturià aconseguia solucionar-los. En concret dos que eren claus per a seguir en el GSC: Pilot automàtic i drissa de major. En tots dos i a prori estava resolts.

El ‘Sorolla’ reprenia la competició amb unes certes garanties, però una cosa minvada atés que navegava amb un solo pilot i braç. La reparació de la drissa de major si que resulte un èxit, igual que la resta de la llista que tenia Merediz.

El vaixell anava i tot apuntava al fet que anava a continuar fent camí, és més l'organització certificava el passat 6 de novembre que el ‘Sorolla’ de Merediz, al costat de l'estatunidenca amb el Col·le Brauer amb First Light i Philippe Delamare amb Mowgli eren els més ràpids en la navegació de 24 hores. L'asturià amb 190 milles recorregudes, Brauer amb 194 i Delamare amb 208 però…

El pilot automàtic va dir basta, llançant la tovallola i arrossegant a Juan Merediz a prendre la dura decisió de dir adeu abans d'hora, com així li passe a la Barcelona World Race per culpa d'una avaria. Una retirada que ja era un secret a veus però que feia oficial este divendres l'organització de la Global Solo Challenge, indicant que el vaixell posa rumb a València.

Merediz ha volgut encaixar este colp de manera tranquil·la i amb les mires posats en altres projectes, concretament un i que començarà a treballar ja, res més arribar a casa. L'asturià ha fet un balanç i la lectura que extrau no pot ser més positiu encara i malgrat tots els contratemps, tant en l'eixida com abans d'ella, però sí ha volgut donar la gràcies a tots, sense excepcions per tot el suport rebut, de manera especial als mitjans de comunicació que li han donat visibilitat i que han contribuït de manera especial en el projecte. També als patrocinadors i col·laboradors, a tots.

La Global Solo Challenge segueix i des de Marina Coruña, en la bonica ciutat gallega de la Corunya, ciutat en la qual ningú és un estrany i a la qual es pot arribar des de quasi qualsevol punt, gràcies a l'aerolínia Volotea que gestiona vols directes a la ciutat gallega des de diferents punts de la geografia espanyola, estan començant a treballar, encara que queda molt, en l'arribada dels navegants que segueixen en la volta al món en solitari esperant als primers vaixells a la fi de febrer o a mediat de març.

 

Segueix la regata a través del següent enllaç: https://globalsolochallenge.com/es/tracker-2/