Actualidad Noticias Antonio Torrado es penja el bronze en el campionat d´Espanya en 49er

Antonio Torrado es penja el bronze en el campionat d´Espanya en 49er

Vela Olímpica
13 oct. 2020
El regatista torrevejense, formant tàndem amb el canari Andrés Barrio en la cita nacional celebrada en Vilagarcía de Arousa, afig a aqueixa tercera plaça de podi en la general el títol de campió d'Espanya SUB23
Real Club Náutico Torrevieja
RCN Torrevieja
Vilagarcía de Arousa

Nou èxit per a la vela de la Comunitat Valenciana. El Centre Galego de Vela, en Vilagarcía de Arousa, acollia aquest cap de setmana el campionat d'Espanya 49er en el qual prenia part el vigent campió: Antonio Torrado (RCN Torrevieja), qui ha format tàndem en aquesta ocasió amb el gran canari Andrés Barrio (*RCN Gran Canària) i en el qual han participat dues de les millors tripulacions espanyols i que conformen el present i futur de la classe 49er, entre altres. D'una banda, els asturians Federico i Arturo Alonso, els qui han format part de l'equip nacional i de la preparació olímpica de la classe en els últims cicles olímpics. Per l'altre costat les dues de les joves promeses en 49er: Albert Torres i Elías Arezt del RCN Palma.

La Ria de Arousa ha oferit unes condicions meteorològiques diverses i molt variables, amb poc vent en el primer lliurament, amb escassos 8 nusos del NW el divendres, mentre que en les dos següents es va mantindre entre els 15-16 nusos pujant fins a registrar puntes de 20 al final del dia, condicionat molt a la dupla Barri -Torrado, els qui han anat de menys a més en aquesta cita nacional, mostrant un bon nivell amb tot just de 40 dies de preparació, sent aquesta competició un test per a la seua evolució i que després d'un llarg hivern de treball a Santander, tenen les mires posades en la Copa d'Espanya 49er a València 2021 i el Mundial Júnior a Polònia.

Barris i Torrado van iniciar el seu camí en Vilagarcía en la jornada de divendres amb 3 proves signant parcials de 8-6-6, sumant 20 punts i situats en la 7a plaça, lluny del podi. Els comunicats apuntaven a una segona jornada amb un vent capritxós i molt complicat, encara que el comité va poder tancar la jornada amb 4 proves, millorant bastant el tàndem canari-torrevejense amb dos bons parcials: 2-2. En les dos següents, ja amb un vent molt més capritxós, van concloure amb sengles cinquens llocs. Aquests números, amb el descarte aplicat i els resultats dels seus rivals els acostava al podi.

L'última jornada, també amb 4 proves, Barri i Torrado han estat quasi perfectes, sobretot en les tres primeres proves del dia: 3-2-3, encara que en la 4a van marcar un DNC, parcial que s'anaven a llevar al final i li permetia amb això aconseguir el bronze en el campionat d'Espanya (4a plaça en la general absoluta) i campions d'Espanya SUB23.

El podi en la general absoluta ha estat format pels germans Federico (RC Astur Regates) i Arturo Alonso (CNM Cantàbric), els qui s'han proclamat nous campions d'Espanya, mentre que els uruguaians Hernán *Umpierre i Fernando Díaz (I.C.O. / I.C.P.E) han sigut segons, seguits d'Albert Torres i Elías Aretz (RCN Palma), subcampions d'Espanya, per la qual cosa el bronze en el nacional 49er ha sigut per a Andrés *Barrio (RCN Gran Canària) i Antonio Torrado (RCN Torrevieja), regatista que ha tornat a comptar amb el suport de la Federació de Vela de la Comunitat Valenciana, Projecte FER, Euromarina així com del propi Real Club Nàutic de Torrevieja.